Bostadsköer i Uppsala

Uppsala bostadsförmedling

Uppsala Bostadsförmedling är en del av Uppsala kommun och förmedlar studentbostäder från Rikshem och Uppsalahem Studentstaden, två av Uppsalas största studenthyresvärdar. 

Även internationella studenter som saknar svenskt personnummer kan få sin studentbostad genom dem. Ju tidigare du registrerar dig i kön desto större chans har du att få en bostad. Den kötid du samlar på dig kan användas till att söka andra typer av bostäder både under och efter studietiden.

Den årliga kostnaden för att stå i kön är 305 kronor. En förmedlingsavgift om 625 kronor tas också ut vid tecknande av kontrakt. 

http://bostad.uppsala.se

 

Nationernas bostadsstiftelser

Uppsala har 13 nationer som alla äger bostäder. Vissa nationer har en elektronisk ansökan för sina bostäder medan andra har en köteckning där du behöver vara på plats på nationen för att ha en chans till bostad. En generellt sammanfattning om nationernas bostäder finns på Kuratorskonventets sida, uppsalastudent.com. På Nationsgårdarna hittar du information om alla nationers bostäder samt kan registrera dig i kön till åtta av nationernas bostäder. 

För att få bo i nationernas bostäder behöver du vara medlem i den nation som äger bostaden du bor i, hos vissa nationer kan du dock registrera dig bostadskön redan innan du tecknat medlemskap i någon nation. Läs mer om Nationsbostäder.   

 https://www.nationsgardarna.se/

 

Uppsala akademiförvaltning

Erbjuder studentboende i Lilla Sunnersta och på Gustaf Kjellbergs väg.  

www.uaf.se/

 

Heimstaden

De flesta av Heimstadens studentboenden finns i Flogsta. Registrera dig på deras hemsida för att kunna söka bostäder.  

www.heimstaden.com

 

Rikshem

Rikshem erbjuder studentboende på Kantorsgatan och Eklundshofsvägen.  

www.rikshem.se/

 

Eklundshofs fastigheter

Eklundshofs fastigheter har studentboende på Eklundshofsvägen. De erbjuder både korridorsrum och studentlägenheter. Det finns inget kösystem utan intresserade studenter skickar istället en intresseanmälan till: info@eklundshoffastigheter.se 

www.eklundshoffastigheter.se/

 

ByggVesta

Byggvesta har ett antal bostäder i Uppsala som alla kan söka. 

www.byggvesta.se/

 

D. Carnegie (tidigare Graflunds)

D. Carnegie erbjuder studentboende i Valsätra, 6 km söder om Uppsala. Valsätra ligger inom cykelavstånd till SLU och har goda busskommunikationer. 

www.dcarnegie.se/ 

 

Klangen

Klangen erbjuder studentboende i ett trevligt hus i centrala Uppsala.  

www.klangen.se/

 

Stiftelsen Ansgarsgården

Ansgarsgården har studentrum på Studentvägen. Studenter som är aktiva medlemmar i Svenska kyrkan har företräde.  

http://ansgar.nu/studentbostader/

 

Stiftelsen Norrbyska studenthemmet

Norrbyska studenthemmet erbjuder studentboende på S:t Johannesgatan. Teologie studerande med mål att bli präst i Svenska kyrkan har företräde. Ett personligt brev skickas till Pater, boendets föreståndare, vid intresse. 

www.norrbyhus.com/

 

Siftelsen nykterhetsvännernas studenthem

Siftelsen nykterhetsvännernas studenthem erbjuder studentboende på Sturegatan. Detta är ett helt alkoholfritt hem och förtur ges till organiserade nykterister.  

http://studenthemmetarken.se/

 

Stiftelsen Ultuna studentbostäder

Stiftelsen Ultuna studentbostäder erbjuder boende till SLU-studenter. Medlemmar i Ultuna studentkår har företräde. 

www.ultunastudentbostader.se/

 

Stiftelsen Waldenströmska studenthemmet

Stiftelsen Waldenströmska studenthemmet har runt 150 korridorsrum och ett antal lägenheter. Boendet ligger på Sturegatan. Frikyrkligt engagerade studenter har förtur men alla studenter är välkomna på hemmet. Ansökan sker genom intervjuform och måste förnyas varje termin.

http://waldenstromska.se/

 

Bostadsaktörer utanför Uppsala

Tierpsbyggen

Tierpsbyggen erbjuder lägenheter i Tierp. Tåget mellan Tierp och Uppsala tar ca 30 minuter. 

http://tierpsbyggen.se/

 

Hebygårdar AB

Hebygårdar AB erbjuder lägenheter i Vittinge, Morgongåva och Heby som ligger på respektive ca 25, 35 och 45 km från Uppsala. Såväl bussar som tåg trafikerar sträckan Uppsala-Heby. 

http://hebygardar.se/

 

Husman AB

Husman AB erbjuder lägenheter i samhällen i norra Uppland. Vissa ligger relativt nära Uppsala, och vissa ligger på ett längre avstånd. 

http://www.husman.se/    

 

Östhammarshem

Östhammarshem erbjuder studentboende i Österbybruk och Gimo. Bussresan mellan Uppsala och Gimo tar ca 30 minuter och mellan Uppsala och Österbybruk ca 60 minuter.  

http://osthammarshem.com/

 

Roslagsbostäder

Roslagsbostäder erbjuder boende bl.a. i Hallstavik 

http://www.roslagsbostader.se/

 

Wallenstam 

Hälften av Wallenstams lägenheter delas ut av Uppsala Bostadsförmedling och hälften enligt den som har längst kötid i deras egna kö. Som student med CSN kan du hyra av Wallenstam när du har en borgenär. 

http://www.wallenstam.se

 

 

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?