Samarbetspartners

Studentboet samarbetar med olika organisationer för att bättre kunna nå ut med vår verksamhet, men också för att underlätta bostadssökandet för studenterna i Uppsala. Fyra organisationer har vi ett extra tätt samarbete med, HUS, jagvillhabostad.nu, Qasa och Housing Anywhere. Vad dessa organisationer gör och hur de kan hjälpa dig i ditt bostadssökande alternativt i din bostadssituation i stort, kan du läsa om nedan.

HUS

Studentboet samarbetar med HUS, hyresgästföreningen Uppsala studentbostäder. HUS är en förening för dig som bor i studentbostad i Uppsala. De förhandlar din hyra och andra hyresvillkor om du är boende hos Studentstaden AB, Heimstaden AB, Rikshem AB, Majklockan AB och Stiftelsen Ultuna Studentbostäder. Om du inte bor hos någon av dessa bostadsaktörer kan du ändå få juridisk hjälp av HUS genom det samarbete som finns mellan HUS och Studentboet. Bor du hos något av företagen ovan kan du ta kontakt med HUS direkt, annars kan du vända dig till Studentboet för råd om hyror eller andra frågor som rör din bostad. 

Vill du veta med om HUS tipsar vi dig om att besöka deras hemsida. Vill du veta mer om samarbetet mellan HUS och Studentboet får du gärna ta kontakt med oss.

 

jagvillhabostad.nu

Studentboet samarbetar med jagvillhabostad.nu, en medlemsorganisation för unga vuxna som har tröttnat på bostadsbristen och vill göra något åt det. Vår samarbete har gått ut på att anordna gemensamma informationskampanjer och att sprida kunskap om olika frågor som är aktuella för studenter och unga vuxna. jagvillhabostad.nu har även olika innovationsprojekt på gång, såsom Villbo och SnabbaHus. Vill man veta mer kan man besöka deras hemsida. Vill du vet mer om samarbetet mellan jagvillhabostad.nu och Studentboet får du gärna ta kontakt med oss. 

 

Qasa

Studentboet samarbetar med Qasa för att kunna erbjuda enklare och tryggare andrahandsuthyrning. Qasas idé och syfte är just detta, att göra det både enklare och tryggare att hyra ut och hyra i andra hand. Detta uppnås genom smarta digitala verktyg som bistår uthyrare och bostadssökande under hela uthyrningsprocessen. Med Qasa är exempelvis din deposition i säkra händer, så att du omöjligt kan luras av bedragare, din bostad är försäkrad och hyresbetalningarna är garanterade. Varken uthyrare eller hyresgäst har något att oroa sig över!

Att hyra ut i andra hand handlar lika mycket om att hitta rätt person som att få hjälp med alltifrån hyreskontrakt till försäkring och garanterade hyresbetalningar. Tanken med Qasa är att du ska känna dig trygg till hundra procent, från början till slutet av uthyrningen.

Qasa hjälper uthyrare och bostadssökande hitta varandra

Att skapa en annons på Qasa går snabbt och uthyrare kan med bara några klick få en överblick av alla relevanta bostadssökande som visar intresse. Söker du bostad behöver du bara skapa en gratis profil, det blir lite som ett digitalt CV med all information hyresvärdar efterfrågar samlat på ett ställe. Sedan gör Qasa jobbet åt dig, och matchar dig med relevanta bostäder!

Ett flexibelt hyreskontrakt signeras online

Med Qasa skräddarsyr och signerar du digitalt ditt egna hyreskontrakt. Du kan använda kontraktet även om du inte hittat din motpart via Qasa!

Qasa säkrar trygga betalningar

Med Qasa kan uthyraren vara säker att få betalt i tid varje månad! Samtidigt hanteras depositioner på ett separat klientmedelskonto, vilket skapar trygghet för hyresgästen. Qasa säkrar alltså trygga betalningar för såväl hyresgäst som uthyrare. Detta kan vara speciellt intressant för utländska studenter, eftersom det på Qasa inte finns utrymme för bedragare och man då inte längre behöver gå på visning för att vara säker. Med Qasa kan ingen bli lurad!

Qasa fixar försäkringen

Vill man försäkra bostaden under uthyrningen kan man göra det också: Qasa erbjuder en uthyrningsförsäkring i samarbete med Moderna Försäkringar, som är anpassad för just andrahandsuthyrning!

Vad kostar det?

Avgiften på 5 procent är inbakad i den utannonserade hyran. Inga dolda avgifter, med andra ord!

Vill du veta med om Qasa tipsar vi dig om att besöka deras hemsida. Vill du veta mer om samarbetet mellan Qasa och Studentboet får du gärna ta kontakt med oss.

 

Housing Anywhere

Studentboet samarbetar med Housing Anywhere sedan 2015. Housing Anywhere är en boendeplattform med syfte att hjälpa studenter, främst kommande från andra länder, att hitta bostad. Samarbetet går ut på att Studentboet och Housing Anywhere delar annonser med varandra som är kopplade till Uppsala. Så om någon lägger ut ett rum på Housing Anywheres sida kommer den också att kunna visas i Studentboets flöde, och tvärt om. Detta val kan du göra när du skapar din annons.  

Vill du veta med om Housing Anywhere tipsar vi dig om att besöka deras hemsida. Vill du veta mer om samarbetet mellan Housing Anywhere och Studentboet får du gärna ta kontakt med oss.

Samarbetet innebär att du kan välja att bli en "VIP-medlem" hos Housing Anywhere, detta innebär att du kommer bli behandlad med prioritet när du söker boenden genom deras hemsida. Du kan anmäla dig till det här.

Om du har frågor kring vad det innebär att vara "VIP-medlem" kan du göra av dig till Housing Anywhere här.

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?